1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ekonomi
  4. Hikmet Çetinkaya’nın Vefatı ve Cenaze Töreni Wmrd

Hikmet Çetinkaya’nın Vefatı ve Cenaze Töreni Wmrd

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gazeteci ve yazar Hikmet Çetinkaya, 83 yaşında çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayata veda etti. Uzun yıllar Cumhuriyet Gazetesi’nde köşe yazarlığı yapmış olan Çetinkaya, bir süredir sağlık problemleri nedeniyle tedavi görüyordu.

Entübe edilen Çetinkaya, dün yaptığı yaşam mücadelesini kaybetti.

Cenaze Programı Açıklandı

Meslek yaşamında 50 yılı devirmiş olan usta kalem için 9 Temmuz Çarşamba günü Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) binasında bir anma töreni gerçekleştirilecek. Törenden sonra, Levent’teki Barbaros Hayrettin Paşa Camii’nde öğle namazının ardından cenaze namazı kılınacak.

Ailesi, meslektaşları ve okuyucuları tarafından çok sevilen Çetinkaya, Üsküdar’daki Çengelköy YK Mezarlığı’na defnedilecek. Törene, birçok gazeteci ve siyasetçinin katılım göstermesi bekleniyor.

Çetinkaya, basın özgürlüğü ve laiklik konularındaki net duruşuyla tanınmış, gazetecilik kariyeri boyunca birçok önemli yazıya imza atmıştır.

Hikmet Çetinkaya Kimdir?

Hikmet Çetinkaya, 1942 yılında Edremit’te doğdu. Lise eğitimini Manisa Erkek Lisesi’nde tamamladıktan sonra 1966 yılında Cumhuriyet Gazetesi’nde gazetecilik kariyerine başladı. Uzun bir süre Cumhuriyet Gazetesi’nde muhabirlik ve röportaj yazarlığı yaptı ve 1988 yılından itibaren köşe yazarlığına yöneldi. Aynı zamanda bir dönem gazetenin İzmir temsilciliği görevini üstlendi. 1992 ile 2000 yılları arasında Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Koordinatörlüğü görevini ifa etti.

Yayınlamış olduğu toplam 36 kitabı mevcuttur. Bazı eserleri arasında; “Aşık Kadınlar Sokağı”, “go home”, “Din Baronunun Kazları”, “Şeriat Pazarı”, “Sevdanın Adresi Belli Değil”, “Gözlerin Poyraz”, “Bir Güneydoğu Gerçeği: Necla”, “Alaca Bir Öfke”, “Troya’dan İyonya’ya: Mitolojik Aşklar Coğrafyası”, “Kadınlar Yağmur ve Kuşlar”, “İrticanın Kara Yüzü: Usame Bin Ladin’den Kaplancılar’a”, “Kubilay Olayı”, “Tarikat Kampları”, “ABD’nin Kürt Kozu ve Bağdat’ın Çocukları”, “Çağımızın Üç Tanığı: Hıfzı Veldet Velidedeoğlu, Muzaffer İzgü ve Samim Kocagöz”, “Gülün Ölüm Yüzyılı”, “68’den 78’e: Sancılı Yıllar Kuşatılmış Sokaklar”, “Türkiye’nin Şeytan Üçgeni: Tarikat-Ticaret-Siyaset”, “Kuzu Postunda Kurt: Tarikat-Ticaret-Siyaset”, “Soros’un Çocukları”, “Amerikan Mızıkacıları”, “Yobaz ve Hokkabaz”, “Atatürk Devrimleri ve Dinci Kuşatma” gibi önemli eserler bulunmaktadır.

Çetinkaya, evli ve üç kızının babasıydı. 2014 yılında Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü’nü kazanmış ve sürekli Basın Kartı sahibi olmuştur.

Kaynak: Ekonomim

Hikmet Çetinkaya’nın Vefatı ve Cenaze Töreni Wmrd
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

45ekonomi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin