TÜGİAD ve TAİDER’den Aile Şirketlerinde Girişimcilik ve Kurumsallaşma Paneli
Hüseyin GÖKÇE/ANKARA
Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren TÜGİAD Ankara Şube Yönetim Kurulu Başkanı Aykut Çakmaklı, sivil toplum kuruluşlarının siyaset ve ekonomi arasında önemli bir köprü işlevi gördüğünü ifade etti. İş dünyasının karşılaştığı sorunlara çözüm üretme hedefiyle projeler geliştirdiklerini dile getirdi.
Çakmaklı, TÜGİAD’ın 1000’den fazla üyesiyle 60 milyar dolarlık bir ticaret hacmine ulaştığını belirterek, “Göreve geldiğimiz 1,5 yıllık süre boyunca Türkiye’de 123, yurt dışında ise 11 etkinlik gerçekleştirerek toplamda 134 etkinlik hayata geçirdik. Alanında uzman kişilerin bilgi ve tecrübelerinden faydalandık” dedi.
TÜGİAD’ın 2023 yılında Hindistan, 2024 yılında ise Brezilya’da düzenlenecek G20 Genç Liderler Zirvesi’nde Türkiye’yi temsil ettiğini söyleyen Çakmaklı, “Bugün burada, geleceğin daha güçlü, dirençli ve vizyoner aile şirketlerini inşa etmek adına önemli bir adım atıyoruz” ifadelerini kullandı.
Olten: Gençleri İş Hayatına Hazırlamak Amacımız
TAİDER Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Olten, uluslararası bir ağı Türkiye’de temsil ettiklerini belirtti. “İzmir’de, İsviçre merkezli bir kuruluşun Türkiye şubesi olarak kurulsak da İzmir derneği değil, Türkiye derneğiyiz. Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa ve Denizli’de temsilciliklerimiz mevcut ve yaklaşık 900 üyemiz var” dedi.
Gelecek nesil gençleri iş yaşamına ve profesyonel hayata adapte olmaları konusunda desteklediklerini kaydeden Olten, “Şimdiki nesilleri ‘dünya nereye gidiyor’, ‘ekonomi nereye gidiyor’, ‘teknoloji nereye gidiyor’ ve ‘girişimcilik nereye gidiyor’ sorularına yanıt bulmalarına yardımcı olmak istiyoruz” şeklinde konuştu.
Aile Şirketlerinde Girişimcilik ve Kurumsallaşma Paneli
Açılış konuşmalarının ardından, TAİDER Üyesi ve Canpa Holding Yönetim Kurulu Üyesi Melike Özcan moderatörlüğünde “Aile Şirketlerinde Girişimcilik ve Kurumsallaşma Paneli” gerçekleştirildi. Bu panele, TAİDER Üyesi, Fark Labs ve Arya Yatırım Platformu Kurucusu Ahu Serter ile TÜGİAD Ankara Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Izz Global Holding YK Üyesi Necati Ekiz katıldı.
Serter, 18-20 yaş aralığında kadınlar ve erkeklerin başarı oranlarının benzer olduğunu ifade ederek, “Üniversitelerdeki başarı oranlarına baktığımızda genel itibarıyla kadınlar önde, ancak sonrasında kadınların başarı seviyesi düşmeye başlıyor” diye belirtti.
Ekiz ise, “Teknolojinin önünde olmamız gerekir. Geleceğin teknolojileri birilerine fayda sağlıyor; bu nedenle öncelikle teknolojiye yönelmeliyiz. Ayrıca girişimcinin, ekibiyle bir sinerji yaratabilmesi de büyük önem taşıyor” şeklinde görüşlerini aktardı.
Kaynak: Ekonomim