Sanatseverlerin büyük bir heyecanla beklediği Artweeks İstanbul XI. Solo Edisyon, kapılarını açtı. Çağdaş Türk sanatının en önde gelen etkinliklerinden biri olan Artweeks İstanbul, bu yıl sanat tutkunlarına eşsiz bir deneyim sunarak dikkat çekiyor.
Genç ve deneyimli sanatçıların buluşma noktası olan etkinlik, kuşaklar arası bir diyalog oluşturuyor. Artweeks Solo adıyla gerçekleştirilen bu edisyon, Bilgili Holding’in ev sahipliğinde 10-14 Nisan tarihleri arasında The Ritz-Carlton Residences İstanbul B Blok’ta sanatseverlere kapılarını açıyor. Bu prestijli etkinlik, 12 galeri ile birlikte 53 solo sergiyi sanatseverlerle bir araya getirerek, resim, heykel, fotoğraf ve seramik gibi farklı disiplinlerden sanatçıları ve eserlerini sunarak derinlemesine bir keşif imkanı tanıyor.
Bilgili Holding CEO’su Sinan Temo, Artweeks İstanbul’un önemine ve sanatın dönüştürücü gücüne vurgu yaparak, “Sanatın bu dönüştürücü gücüne inanıyoruz ve onu yalnızca desteklemekle kalmıyor, aynı zamanda sanata bir bağ kuruyoruz. Sanatı desteklemek bizim için topluma katkı sağlamak demektir. Bizim için sanat, geleceği şekillendiren bir güçtür ve bu gücü desteklemekten gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.
“Farklı disiplinlerden sanatçıları bir araya getirdik”
Bilgili Holding Sanat ve Kültür Direktörü Begüm Güney, etkinliğin kürasyonu ve Bilgili Sanat’ın misyonu hakkında bilgi verdi: “Bilgili Holding, dünyada renovasyon projeleriyle öne çıkan bir yapı olarak sanatın hem ailevi değerleri, hem de şirketin ana hedefleri doğrultusunda nasıl bir sosyal sorumlulukla toplumla bir araya getirildiğini gösteriyor. Bu yıl 11. Edisyonunu kutlayan Artweeks, Türk çağdaş sanat ekonomisine katkı sağlama ve endüstriyi geliştirme amacı gütmektedir. Bilgili Holding, bu etkinliklerde kar amacı gütmeyen bir anlayışla hareket etmektedir; bu durum dünyada müzelerde bile nadir olarak görülen bir yapı.”
Sektörde yereli önemseme var
MERKUR Galeri Kurucu Direktörü ve Artweeks Organizatörü Sabiha Kurtulmuş, bu yılki Solo Edisyon’un sanat ortamına kattığı yenilikçi yaklaşımını değerlendirdi. Kurtulmuş, “Dünya ve yereldeki durgunluk ve düşüşe rağmen satışlar devam ediyor. Müzelerin ve bazı sanat kurumlarının bütçeleri kısıldı, fakat galeriler ve müzayedeler programlarına hız kesmeden devam ediyor. Yerelleşme ve alıcı sayısında belli bir artış gözlemleniyor. Genel fiyat aralığında ise 50 bin doların altındaki satışlarda bir hızlanma söz konusu. Sektörde konumlandırmasını doğru fiyat, doğru sanatçı ve doğru kariyerle planlayanlar, hala güçlü bir konumda bulunuyor. Ancak, global ve yerel ekonomik durum hassas bir süreçte ve bu, son iki ayda bir yavaşlama getirdi. Artweek Solo’da ise daha çok orta kuşak sanatçılara yöneldik,” diyerek mevcut durumu aktardı.
Kaynak: Ekonomim