Çorlu ilçesinde, 50 bin metrekare açık ve 16 bin metrekare kapalı alana sahip bir fabrika, 200 kişiye istihdam sunmaktadır.
Bu tesis, brülör, yoğuşmalı kazan, sıcak hava jeneratörleri ve endüstriyel fırın gibi çeşitli ürünlerin üretimini gerçekleştirmektedir.
İki farklı marka altında üretilen brülörler ve yoğuşmalı kazanlar, 50’den fazla ülkeye ihraç edilmektedir.
Termo Isı Fabrika Müdürü Bünyamin Uysal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, firmanın 1967 yılında İstanbul’da kurulduğunu aktardı.
Isıtma Sektörünün Öncüsü
Uysal, firmanın ısıtma sektöründe öncü bir konuma sahip olduğunu belirterek, ürettikleri brülörün, çeşitli yakıt türlerini kullanarak enerji üreten bir yanma sisteminin parçası olduğunu ifade etti.
50’den Fazla Ülkeye İhracat
Brülörlerin, endüstriyel ve günlük hayatta geniş bir kullanım alanına sahip olduğunu dile getiren Uysal, “Çimento fabrikaları, termik santraller, buhar ve sıcak su kazanları gibi birçok alanda kullanılmakta. Dünyanın dört bir yanına, 50’den fazla ülkeye ihracat yapıyoruz.” dedi.
Uysal, firmanın uzman ekipleri aracılığıyla sürekli olarak yeni ürünler geliştirip ürün yelpazesini genişletme hedefinde olduğunu da sözlerine ekledi.
Pazar Liderliği
Yoğuşmalı kazanların özellikle konutlarda ısınma ve sıcak su tedariki için kullanıldığını vurgulayan Uysal, “Üretimde 10 yılın ardından yıllık 10 binin üzerinde üretimle pazar lideriyiz.” şeklinde konuştu.
Uysal, yoğuşmalı kazanları 50 ülkeye ihraç ettiklerini ve her yıl ihracat miktarını artırarak İrlanda, İngiltere, Romanya, İspanya, Rusya, Türk cumhuriyetleri, Şili, Meksika, Endonezya, Malezya, Avustralya ve Yeni Zelanda gibi ülkelere satış yaptıklarını belirtti.
Firmanın uzun yıllara dayanan deneyimi ile müşterilerinin çeşitli taleplerine yanıt verdiğini, yurt içinde ve dışında anahtar teslimi projeler gerçekleştirdiğini de ifade etti.
İhracat Şampiyonluğu
Uysal, markalarından birinin son dört yılın ihracat şampiyonu olduğunu ve geçtiğimiz yıl İhracatçılar Meclisi tarafından inovasyon birincisi seçildiklerini aktardı.
Yoğuşmalı kazan üretimlerinin her yıl artmaya devam ettiğini vurgulayan Uysal, insan gücünü azaltarak otomasyona geçişi ve verimliliği artırma üzerine düşüncelerini de paylaştı. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’nın dijitalleşme ve verimlilik artışı ile ilgili projelerine katıldıklarını belirtti.
Proje öncesinde günde 20 yoğuşmalı kazan üretirken, proje sonrasında bu rakamı 50’nin üzerine çıkardıklarını ve böylece üç katı bir verim artışı sağladıklarını ifade etti. Geliştirdikleri sistemleri yeni üretim hatlarına entegre ettiklerini ve üretim süreçlerini otomatik olarak takip edebilme imkanına sahip olduklarını sözlerine ekledi.
Kaynak: Ekonomim