1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Deri Modası Fuarı Antalya’da 1500 Alıcıyı Ağırladı

Deri Modası Fuarı Antalya’da 1500 Alıcıyı Ağırladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

14. Deri ve Kürk Modası Fuarı Antalya’da Gerçekleşti

Türkiye Deri Konfeksiyonları Derneği (TDKD) tarafından organize edilen “14. Deri ve Kürk Modası (Leather & Fur Fashion) Fuarı”, yerli firma temsilcileri ile1500 yabancı alıcıyı Antalya’da bir araya getirdi.

Fuara katılan İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği (İDMİB) başkanı Karaca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, deri ve deri mamullerinin; ayakkabı, saraciye, deri konfeksiyon ve tabakhane olmak üzere toplamda dört ana sektörden oluştuğunu ve 2022 yılını 1 milyar 570 milyon dolarlık ihracatla kapattıklarını belirtti.

Katma değerli ihracat konusunda performanslarının oldukça başarılı olduğunu ifade eden Karaca, özellikle deri konfeksiyon alanında güçlü pazarlara yöneldiklerini, bunun da kendilerine olumlu geri dönüşler sağladığını kaydetti.

Deri konfeksiyon sektörü, yılın ilk dört ayında 44,5 milyon dolarlık bir ihracat gerçekleştirdi. Karaca, geçen yıl bu rakamın 31 milyon dolar civarında olduğunu vurguladı.

2025 yılına dair umut verici bir başlangıç yaptıklarını belirten Karaca, “Deri konfeksiyon sektörümüz, geçen yılı neredeyse kayıp yaşamadan kapattı ve 2025’in ilk dört ayında yüzde 44 oranında bir büyüme gösterdi. Bu büyümenin yaşandığı dönemdeki dünya genelindeki yüksek enflasyon ve resesyon rüzgarlarını göz önünde bulundurduğumuzda, bu oran bizim için oldukça değerli.” ifadelerini kullandı.

Karaca, pazar çeşitliliğini artırmayı hedeflediklerini ve büyük miktarda ithalat yapan ülkelerle iş birliğine yöneldiklerini de vurguladı.

“Tek Tuşla Dünyaya Ulaşma Hedefimiz Var”

Önceden en güçlü pazarlarının Rusya olduğunu hatırlatan Karaca, “Geçen yıl en fazla ihracat yaptığımız ülke ABD oldu, ardından doğu bloğu ülkeleri geldi. Bu çeşitlilik, müşteri portföyümüzü genişletmek adına önemli bir adım.” dedi.

Avrupa Birliği’ne yönelik yapılan satışların ortalama yüzde 42-45 seviyelerinde seyrettiğini belirten Karaca, deri konfeksiyon sektörünün ABD’yi birinci pazar olarak seçmesinin önemine değindi. “ABD, en büyük alıcı konumunda. Bu nedenle sektörümüzün yönelimi burada olacağı belliydi, bu durumdan dolayı mutluyuz.” diye ekledi.

Başkan Karaca, e-ticaretin önemine de dikkat çekerek, bu alanda önemli projeler üstlendiklerini belirtti. Dünya ticaretinin önemli bir kısmının e-ticaret üzerinden gerçekleştiğini ifade eden Karaca, “Tek bir tuşla dünyaya ulaşmayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

Sektörde Katma Değerli Üretim Vurgusu

TDKD Başkanı Cengiz Sarıgül, katma değerli ürün üretimine yönelik stratejiler geliştirdiklerini söyledi.

“ABD, En Büyük Hedef Ülkelerimizden Biri”

Mücevherat sektöründen sonra katma değeri yüksek ikinci sektör olduklarını kaydeden Sarıgül, “Dünyada mevcut olmayan ürünler üretmeye odaklandık. Rekabete girişmek için fiyatları düşürmek yerine, katma değerli ürünler geliştirmek için çalışıyoruz. Kanada ve ABD pazarları bizim için önemli bir fırsat sunuyor. ABD, en büyük hedef ülkelerimizden biri.” şeklinde konuştu.

Kaynak: Ekonomim

Deri Modası Fuarı Antalya’da 1500 Alıcıyı Ağırladı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

45ekonomi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin