1. Haberler
  2. Manisa
  3. Emiralem Çilek Festivali Cevdet Aytaç’ı Unutmadı!

Emiralem Çilek Festivali Cevdet Aytaç’ı Unutmadı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Manisa’nın Çilek Kahramanı: Cevdet Aytaç

Manisa’da yaşayan ve seracılık ile çilek yetiştiriciliğini geliştiren emekli öğretmen merhum Cevdet Aytaç, Emiralem’deki bahçesinde başladığı çilek yetiştiriciliği ile çevresindeki diğer üreticileri de bu alana yönlendirdi. Böylece Emiralem, çilek ile anılmaya başladı.

Merhum Aytaç, yalnızca Emiralem ile sınırlı kalmadı; Manisa’nın Köprübaşı ve Gölmarmara ilçelerinde de çiftçilerle çileği tanıştırarak, Manisa İl Özel İdaresi tarafından sağlanan ücretsiz çilek fideleri konusunda öncülük etti.

Çilek Festivali ve Vefa Borcu

Emiralem’de yapılan Çilek Festivalinde merhum Aytaç adına daha önce herhangi bir etkinlik düzenlenmediği ifade ediliyor. Beldedeki çilek üreticileri, Cevdet Aytaç’ın adının festivalde yaşatılmasını talep ederek, ona olan vefa borçlarını ödemek istediklerini belirttiler.

Üreticilerin Anıları

Emiralem’deki çilek sera üreticilerinden Mustafa Kemal Tezcan, “90’lı yıllarda dinlenmiş çilek fidelerini buraya ilk getiren oydu. Çilek ile bizleri buluşturdu ve beldemize zenginlik kattı. Bugün Türkiye’nin dört bir yanına çilek gönderiyoruz. Merhum Aytaç’a teşekkür etmek için onun adını yaşatacak etkinliklerin yapılması en büyük arzumuz.” şeklinde konuştu.

‘Çilek ile köyümüze velinimet getirdi’ diyen başka bir üretici, “Merhum Cevdet Aytaç’ı küçüklüğümden tanıyorum. Çilek ile tanıştıran odur. Allah rahmet eylesin.” ifadesinde bulundu. Başka bir çilek yetiştiricisi Ertan Çevik de, çilek fidelerinin Emiralem’e getirilmesinin ardından beldenin çilekle anılmasını sağladığına dikkat çekti.

Bir diğer üretici, festivalde stant açarak çileklerini satan biri, “Çilek fidanlarını merhum Cevdet Aytaç getirdi. Kendisine çok şey borçluyuz. Adının Emiralem’de yaşatılması gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Cevdet Aytaç Kimdir?

1970 yılında öğretmenlik hayatına veda eden Cevdet Aytaç, daha sonra Yeni Asır gazetesinde Manisa Büro Şefi olarak görev yaptı. 1970’lerde Manisa Gazeteciler Cemiyeti’nin yönetim kurulunda yer aldı. 1995 yılında Manisa’yı ve Mesir’i Tanıtma ve Turizm Derneği’nin yönetiminde de görev aldı. Emekliliğinin ardından en büyük hobisi, Emiralem’deki bahçesinde çilek yetiştirmek oldu. Aytaç, köylüleri çilek yetiştiriciliğine teşvik ederek, seracılığın köydeki gelişimine katkıda bulunmuş, ayrıca çevre ilçelerde de çilek fideleri dağıtımında rol oynamıştır. Merhum Aytaç, 2009 yılında hayata veda ettiğinde, adı Emiralem’deki birçok çilek üreticisi tarafından minnet ve rahmetle anılmaya devam etmektedir.

Kaynak: Manisa’ da Gündem

Emiralem Çilek Festivali Cevdet Aytaç’ı Unutmadı!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

45ekonomi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin