Nurdoğan A. ERGÜN
Türkiye’nin yerli sermaye ile kurulmuş teknoloji firması Link Bilgisayar, 1984 yılında faaliyete geçmiş ve 2000 yılının Ağustos ayından bu yana borsada işlem görmektedir. Şirket, işletmelerin dijital dönüşüm süreçlerinde etkin bir partner olabilmek için yeni işbirlikleri geliştirmeye hazırlanıyor. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Okan Üniversitesi ile gerçekleştirdiği işbirliği sayesinde AB’nin sürdürülebilirlik düzenlemelerine uyum sağlamak isteyen ihracatçılara destek olmayı amaçlıyor. Ayrıca, yeşil ERP uygulamaları ile KOBİ’lerin sürdürülebilir dönüşüm süreçlerini desteklemeyi hedefliyor.
Link Bilgisayar, karbon ekonomisi üzerine küresel bir işbirliğinin de müjdesini vermeye hazırlanıyor. Şirketin artık yalnızca bir yazılım firması değil, aynı zamanda dijital dönüşümde işletmelere katkı sağlayan bir yol arkadaşı olduğunun altını çizen Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Geyik, “Sürdürülebilirlik alanında global işbirlikleri ile ihracat fırsatlarını değerlendirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.
‘Değer üreten dönüşüm partneri’ olmak üzere yola devam ettiklerini belirten Geyik, “Biz sadece teknoloji üreten bir şirket değil, aynı zamanda işletmelerin başarısına katkı sunan bir dijital yol arkadaşıyız. 2026 yılı itibarıyla akıllı şehir uygulamaları, güvenli şehir projeleri, kritik tesis yönetimi, geçiş kontrol sistemleri, yapay zeka, trafik yönetimi gibi kamu hizmetlerine yönelik projelerin yanı sıra, bulut tabanlı sürdürülebilir teknolojiler alanında da faaliyet göstermek istiyoruz” dedi.
1.1 milyar TL’lik ciro hedefi
Link Bilgisayar, 1.7 milyar TL’ye yaklaşan aktif büyüklüğü ile 41 yıl içinde kayda değer bir gelişim sağladığını belirten Geyik, 2024’te elde edilen başarıların ardından 2025 yılına hızlı bir giriş yaptıklarını ifade etti. Geyik, ilk çeyrek finansal sonuçlarını şirketin performansının önemli bir göstergesi olarak değerlendirdi.
“2025 yılının ilk çeyreğine ait güçlü finansal sonuçlarla büyümemizi sürdürüyoruz. 31 Mart 2025 itibarıyla ciromuz, diğer yıllarla kıyaslandığında 12 kat artarak 294.8 milyon TL’ye ulaştı. Brüt kârımız 119.9 milyon TL, FAVÖK tutarımız ise 104.5 milyon TL olarak gerçekleşti. Bu dönemde net kârımız 36.9 milyon TL oldu ve net kâr marjımız yüzde 13 seviyesine yükseldi. Yılsonunda benzer bir başarıyı elde etmeyi amaçlıyoruz,” diyen Geyik, yılsonu cirosu için hedeflerini 1.1 milyar TL olarak açıkladı.
2026’da yurt dışına açılıp ihracatta büyüyecek
Akıllı tarım alanında da işbirlikleri üzerinde çalıştıklarını ifade eden Şaban Geyik, büyümeye yönelik stratejiler geliştirdiklerini, şirketin değerini artıracak yatırımlara öncelik verdiklerini kaydetti. İhracat çalışmalarına hız verdiklerini belirten Geyik, “Gelecek dönemlerde, yüksek katma değerli savunma sanayi ve güvenlik teknolojilerinde projelere dahil olarak iç pazardaki başarıyı uluslararası alana taşımayı hedefliyoruz. 2026 yılı itibarıyla teknoloji ihraç eden bir firma olmayı planlıyoruz. Yurt dışı ciromuzun, yurt içi ciroyu geçmesi için çalışmalarımıza odaklandık” dedi. Şirketin ihracat hedefi öncelikli olarak Kuzey Afrika ve Ortadoğu bölgeleri olacak.
Dijital dönüşümde duvardan duvara hizmet
Link Bilgisayar Genel Müdürü Murat Pekmezyan, müşterilere sundukları hizmetlerde “terzi modeli” benimsediklerini belirtti. Pekmezyan, “Firmalara özel çözümler üreterek onların ihtiyaçlarına uygun çözümler geliştiriyoruz. Dijital dönüşüm sürecinde, müşterilerimizin tüm aşamalarında yanındayız. Bu bağlamda, Link Akademi adını verdiğimiz bir yapı oluşturduk. Akademimizin danışman akademisyenleri aracılığıyla, farklı sektörlerdeki müşterilerimizin dijital dönüşüm yolculuğuna destek olacak bir eğitim platformu sunuyoruz. Bu sayede hem kurumsal hem de sektörel anlamda fayda sağlamayı amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.